Serbia nu va recunoaste niciodata declararea unilaterala a independentei provinciei Kosovo, a declarat joi ministrul sarb de Externe, facand apel la calm, dupa decizia Curtii de la Haga, care a afirmat ca secesiunea kosovara nu a incalcat dreptul international, transmite AFP.

"Niciodata, sub nicio circumstanta" Serbia nu va recunoaste auto-proclamarea independentei, a subliniat ministrul de Externe, Vuk Jeremic, in fata Curtii de Justitie de la Haga.

"Ne asteapta zile dificile ... Este de o importanta cruciala sa mentinem pacea si sa stabilizam intregul teritoriu al provinciei" Kosovo, a adaugat el.

"Este crucial ca cetatenii nostri sa nu reactioneze la provocari".

Serbia nu isi va schimba politica fata de Kosovo, a precizat el.

"Nu vedem niciun motiv fundamental pentru care ar trebui sa ne schimbam politica asupra Kosovo (...) astfel incat vom continua sa consideram suveranitatea si integritatea tarii noastre o prioritate", a subliniat ministrul de Externe.

Jeremic, care si-a petrecut ultimii doi ani calatorind prin marile capitale ale lumii pentru a convinge statelele sa nu recunoasca independenta Kosovo, a precizat ca va face acelasi lucru in continuare.