O servitoare filipineza a mostenit peste 4 milioane de dolari de la femeia la care a lucrat, in Singapore, in ultimii 20 de ani, relateaza NewStraitsTimes. "Sunt cea mai norocoasa angajata din Singapore, cu sau fara acesti bani", a declarat presei femeia in varsta de 47 de ani. Identitatea acesteia nu a fost dezvaluita, presa folosind pentru ea pseudonimul "Christine".

Femeia a refuzat ca identitatea ei sa fie facuta publica de teama unor amenintari la viata sa in Filipine, o tara cu populatie saraca.

Mostenirea, care include atat bani, cat si un apartament de lux, a fost primita de fosta servitoare de la Quek Kai Miew, medic si filantroapa singaporeza, care a murit anul trecut, la varsta de 66 de ani.

"Christine" a fost cea care a ingrijit-o si pe mama lui Quek Kai Miew, iar in 2008 a aflat ca ar putea mosteni o mare parte din averea angajatoarei sale.

"Intre noi nu existau secrete. Nu am fost surprinsa cand mi-a spus cat de mult urma sa mostenesc", a marturisit ea.

In plus, Christine a fost devastata de moartea stapanei sale, in urma cu un an, cele doua fiind foarte apropiate: "Am petrecut mai multi ani cu ea decat cu mama mea. Izbucnesc in lacrimi de cate ori ma gandesc la ea. Nu mai pot fi eu insami".

Desi locuieste in Singapore de mai bine de doua decenii, Christine a demarat abia acum procedurile pentru a obtine resedinta permanenta in aceasta tara. Ea sustine ca averea mostenita nu ii va schimba stilul de viata.

In jur de 200 de mii de servitoare straine, cele mai multe din Filipine si Indonezia, lucreaza in Singapore.