Cel putin 17 persoane si-au pierdut viata si alte 18 au fost ranite, dupa ce mai multi atacatori au luat cu asalt o petrecere din Torreon, in nordul Mexicului, informeaza Yahoo News. Agresorii au sosit la petrecere in mai multe masini si au deschis focul fara niciun motiv, potrivit autoritatilor locale. Anchetatorii nu detin deocamdata informatii cu privire la identitatea atacatorilor sau la o posibila cauza a atacului.

In Mexic, violentele legate de razboiul cartelurilor au provocat deja 7.000 de morti de la inceputul anului, un nivel record. Anul trecut, confruntarile dintre bandele criminale si fortele de ordine au provocat 9.000 de victime.

In luna mai, un barbat inarmat a ucis opt persoane intr-un bar din Torreon. In aceeasi luna, birourile unui post de televiziune si ale unui ziar local au fost incendiate. In nordul Mexicului, au existat rapoarte de crestere ale atacurilor in masa la petreceri, in baruri si clinici de dezintoxicare.

Cel mai grav atac s-a petrecut la un centru de dezintoxicare de droguri din nordul orasului Chihuahua si s-a soldat cu moartea a 19 persoane. In ianuarie, mai multi agresori au patruns la o petrecere privata din orasul de frontiera Ciudad Juarez si au ucis 15 persoane, majoritatea adolescenti.