Gruparea insurgenta sunnita Jundallah a revendicat dublul atentat sinucigas de la moscheea din sud-estul Iranului, pentru a razbuna executarea liderului sau, potrivit autoritatilor iraniene, informeaza Yahoo News. Numarul mortilor a crescut la 27 de persoane, in randul victimelor numarandu-se si membri ai elitei Garzii Revolutionare.

Gruparea insurgenta a reusit in mod repetat sa atace Garda Revolutionara, cea mai puternica forta militara a tarii. Un alt atentat sinucigas din luna octombrie a ucis mai mult de 40 de persoane. Noul atac a fost un semn ca grupul este inca in masura sa efectueze atacuri devastatoare, chiar si dupa ce autoritatile iraniene au dispus uciderea liderului grupului, Abdulmalik Rigi si pe fratele sau, la inceputul acestui an.

Cel putin 20 de persoane au fost ucise si peste 100 au fost ranite in doua atacuri sinucigase cu bombe la o moschee siita din sud-estul Iranului. Atacul s-a produs in orasul Zahedan, capitala provinciei Sistan-Baluchestan, cu populatie preponderent sunnita, in timp ce numerosi iranieni celebrau ziua de nastere a lui Imam Hussein, nepotul profetului Mahomed. Ministrul adjunct de Interne, Ali Abdollahi a confirmat faptul ca primul atac a fost realizat de un atacator sinucigas aproape de intrarea in moschee. Cel de-al doilea atac s-a produs la cateva minute dupa, in timp ce oamenii se inghesuiau spre iesire.