Un baietel in varsta de patru ani, care suferea de pneumonie, a murit dupa ce parintii sai l-au dus la un vraci care sa-l vindece, au anuntat oficiali rusi, citati de Reuters.

Dmitri Kazaciuc a fost dus de parintii sai la o femeie din regiunea Primorsky Krai, unde se practica exorcizarea. "Ancheta a stabilit ca baiatul a murit in urma unui tratament netraditional", a declarat procurorul Avrora Rimskaya, precizand ca nu se cunoaste cauza exacta a mortii.

Postul de televizune Rossiya 24 a prezentat imagini cu baiatul, care locuia in satul Sergeyevka, aflat la circa 135 de km de capitala regionala Vladivostok.

Pavel Astahov, care conduce Protectia Copiilor in Rusia, a acuzat familia baiatului pentru moartea sa, afirmand ca parintii au actionat "cu aroganta si iresponsabilitate'.

Tabloidul Tvoi Den a spus ca baiatul a fost lasat singur cu vraciul, dupa ce familia a fost hipnotizata. Cand parintii s-au intors in camera, copilul era mort.

Reuters scrie ca vindecatorii traditionali sau vracii, care au fost activi in diferite parti din Siberia si din Estul indepartat de sute de ani, au redevenit populari dupa destramarea URSS, la inceputul anilor '90.