SUA au retinut marti o a 12-a persoana in cazul retelei de spionaj in favoarea Moscovei, suspectat ca ar fi avut legatura cu cei 10 agenti arestati si ulterior deportati in Rusia, care lucra la o companie cu sediul in Romania, potrivit profilului postat pe Facebook, relateaza Washington Post.

Autoritatile federale au declarat ca tanarul Alexei Karetnikov a fost deportat marti in Rusia.

Potrivit paginii sale de Facebook, Karetnikov, care, potrivit autoritatilor, nu avea mai mult de 25 de ani, lucra la Microsoft la compania de software de business cu sediul central in Romania, Neobit.

Microsoft a confirmat, prin purtatorul sau de cuvant, ca rusul lucra pentru companie ca tester de software.

Karetnikov a ajuns in Statele Unite in octombrie si locuia in zona Seattle. El a fost arestat luni pentru contraventii legate de statutul sau de imigrant, pentru ca nu existau suficiente dovezi pentru a fi acuzat de spionaj.

"Era inca in fazele initiale, abia se instalase", a declarat un oficial, care a precizat ca rusul a fost monitorizat de autoritati inca de la inceput si ca nu a reusit sa "obtina nicio informatie".

Cei 10 spioni rusi au fost expulzati in Rusia in schimbul a patru prizonieri care trebuie sa ajunga in Statele Unite. Acestia au aplicat la un program de protectie a martorilor, potrivit presei ruse.

O a 11-a persoana a fost acuzata de legaturi cu reteaua de spionaj de un tribunal din New York, fara sa existe detalii.

Informatii legate de inca o persoana implicata au iesit la iveala odata cu detalii despre calatoria celor 10 in Rusia.