Autoritatile din Germania au anuntat ca sute de pasageri din trei trenuri au trebuit sa fie evacuati dupa ce sistemele de aer conditionat n-au mai functionat din cauza temperaturilor ridicate, transmite AP. Zeci de pasageri au lesinat in vagoanele unde temperaturile au atins si 50 de grade Celsius. Compania feroviara Deutsche Bahn s-a declarat "socata" de incident si le-a cerut scuze pasagerilor afectati

Cel putin 52 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Circa 1000 de pasageri au fost nevoiti sa schimbe trenurile, iar unii dintre cei evacuati si-au continuat calatoria cu autocarele, a anuntat compania Deutsche Bahn

Cele trei garnituri de tren ICE, ale caror ferestre nu se deschid, calatoreau dinspre Berlin spre vestul Germaniei, cand sistemele de aer conditionat au incetat sa mai functioneze. Doua dintre ele erau aproape de o gara si au putut fi evacuate rapid, insa al treilea a fost nevoit sa mearga mai multe zeci de minute pana a ajuns la statia din Bielefeld. Aproape 100 de pompieri si membri ai echipelor de urgenta au participat la evacuarea si ingrijirea celor afectati.

Cel putin opt oameni au suferit de canicula si au trebuit internati in Bielefeld, in timp ce alti 44 de pasageri au avut nevoie de ingrijiri medicale.

"Ne pare rau ca unii dintre pasageri au avut probleme de sanatate si ca au trebuit internati. Suntem socati si vrem sa ne cerem scuze", a declarat managerul Deutsche Bahn, Ulrich Homburg. Compania feroviara a precizat ca sistemele de aer conditionat au cedat din cauza valului de caldura care a afectat Germania in ultimele zile, cu temperaturi ce s-au apropiat de 40 de grade Celsius.