Bulgaria nu va majora taxele nici in 2010 si nici in 2011 si nu va reduce pensiile si salariile, a declarat, duminica, ministrul Finantelor din tara vecina, Simeon Diankov, la o emisiune a postului national de radio, potrivit Agerpres.

"Taxele in Bulgaria nu vor fi majorate nici in anul 2011, nu vom taia nici pensiile, nici salariile" , a declarat Simeon Diankov, care a motivat aceasta decizie prin faptul in urma majorarii TVA in Romania, romanii au asaltat magazinele din orasul bulgaresc Ruse, asa cum au facut si grecii cu cele din sudul Bulgariei.

Potrivit previziunilor Guvernului, anul viitor, economia bulgara va inregistra o crestere de 3%, iar deficitul bugetar va fi de 2,7% din PIB, a mai spus Simeon Diankov. Demnitarul bulgar a adaugat ca, in ultimele luni, rata somajului in Bulgaria a scazut cu 9 la suta si aceasta tendinta se va pastra cel mai probabil pana in octombrie. Ministerul Finantelor si-a redus personalul cu 19%. Reforma in sistemul sanitar este in curs de desfasurare, a inceput si cea din sistemul de pensii, a mai spus Diankov. In opinia sa, Guvernul a redus suficient cheltuielile bugetare si acum trebuie sa se concentreze asupra cresterii veniturilor.

Oficialul bulgar mai spune ca Bulgaria nu are nevoie de un imprumut de la Fondul Monetar International: "Guvernul nu poarta negocieri cu fondul".