Echipe formate din veterinari si politisti au omorat circa 58.000 de caini vagabonzi in Bagdad si in zonele limitrofe in ultimele trei luni, transmite YahooNews, citand un material AP. Oficialii desfasoara o campanie ce vizeaza reducerea numarului de caini ai strazii, acuzati de mai multe atacuri impotriva locuitorilor capitalei Irakului.

Guvernul provizoriu de la Bagdad a anuntat sambata ca 20 de echipe participa la campanie, atat in interiorul capitalei, cat si in districtele din apropiere. Campania a demarat in aprilie, dupa alocarea de fonduri. Echipele isi incep operatiunile la ora 6 dimineata, fiind insotite de soldati din fortele de securitate.

Autoritatile estimeaza ca numarul cainilor vagabonzi a depasit 1.25 de millioane in Bagdad, impulsionat de imbunatatirea vietii locuitorilor si de deschiderea mai multor piete in aer liber. Oficialii nu au precizat numarul exact al atacurilor impotriva locuitorilor, insa AP a transmis ca au existat mai multe cazuri in care animalele fara stapan au atacat si omorat copii.

Nu exista informatii despre existenta unor adaposturi pentru caini in Bagdad.

AP precizeaza ca in timpul regimului lui Saddam Hussein cainii maidanezi erau de regula impuscati.​