CNN a dat-o afara pe Octavia Nasr, editorul pe Orientul Mijlociu, care lucreaza in reteaua de televiziune de peste 20 de ani, dupa ce a postat un mesaj pe Twitter in care declara ca il "respecta" pe liderul spiritual al Hezbollah, decedat in urma cu cateva zile, transmite BBC.

Un oficial al retelei a declarat ca Nasr va parasi CNN pentru ca si-a compromis credibilitatea.

Nasr si-a descris postarea de 140 de caractere referitoare la Marele Ayatollah Mohammed Hussein Fadlallah, considerat primul lider spiritual al Hezbollah, ca "o eroare de judecata". Ea a precizat ca s-a referit la ideile progresiste ale clericului musulman privitoare la femei.

"Trista sa aflu de moartea lui Sayyed Mohammad Hussein Fadlallh ... Unul dintre gigantii Hezbollah pe care il respect mult," a postat senior editor-ul CNN pe Twitter, la scurt timp dupa ce a aflat de decesul acestuia.

Mai tarziu, intr-un articol pe blog, a precizat: "Reactia mesajului meu pe twitter a fost imediata, coplesitoare si ofera o lectie serioasa despre cum 140 de caractere nu trebuie folosite sa comentezi pe probleme controversate sau sensibile, in special cele care au legatura cu Orientul Mijlociu."