Mai multi soldati israelieni ar putea fi sanctionati dupa aparitia pe Internet a unui film care-i arata in timp ce danseaza in timpul patrularii pe care o faceau prin Hebron, transmite AFP. Militarii, in echipament complet si cu armele pregatite, erau in misiune de patrulare pe strazile din orasul in care traiesc 600 de colonisti evrei si 160.000 de palestinieni.

Militarii au dansat pe "Tik Tok"Foto: Captura Youtube.com

In imagini se poate vedea cum sase soldati, cu armele in maini, patruleaza pe strazile pustii, in timp ce in departare se aude un imam chemand la rugaciune credinciosii musulmani.

Deodata, militarii incep sa danseze coordonat pe acordurile piesei "Tik Tok", cantate de Kesha.

Dupa cateva secunde, la fel de rapid cum au inceput, militarii isi reiau pozitiile de patrulare si isi continua misiunea pe strazile din Hebron.

Filmul "Battalion 50 Rock the Hebron Casbah" a devenit viral pe Internet, insa a fost retras de pe YouTube luni seara, cel mai probabil de soldatul care l-a postat.

Armata israeliana a precizat intr-un comunicat ca "a fost o gluma a soldatilor" si ca incidentul este anchetat de catre comandantii batalionului. Presa israeliana, citata de AFP, a scris ca soldatii vor fi probabil sanctionati "pentru comportament inadecvat in timpul unei operatiuni militare".