Liberalul Bronislaw Komorowski a castigat alegerile prezidentiale desfasurate in Polonia, devansandu-l pe conservatorul Jaroslaw Kaczynski. Conform comisiei electorale, dupa numararea a 95.1% din voturi, Komorowski a primit 52.63 de procente din sufragii, nemaiputand fi ajuns de catre contracandidatul sau. Stefan Jaworski, seful comisiei, a precizat ca prezenta la urne a fost de 55.29% si ca rezultatele finale oficiale vor fi anuntate in dupa-amiaza zilei de luni, informeaza AFP.

Rezultatele partiale publicate dupa numararea a 51.5% din voturi il plasau in frunte pe Kaczynski, cu 50.41 procente, insa spre finalul procesarii buletinelor de vot, Komorowski a revenit la conducere confirmand asteptarile din urma exit-poll-urilor.

Un sondaj efectuat la iesirea de la urne, difuzat de televiziunea publica poloneza TVP, indica o victorie clara a lui Bronislaw Komorowski, cu 53,1% din voturile alegatorilor, in fata lui Kaczynski.

Fostul premier Jaroslaw Kaczynski si-a recunoscut infrangerea dupa aflarea rezultatelor si l-a felicitat pe contracandidatul sau.