O jurnalista peruana, care a lucreaza in New York de 20 de ani si scrie texte critice la adresa SUA, se afla printre cei 11 suspecti arestati de FBI duminica pentru ca ar face parte dintr-o retea de spionaj, informeaza AFP. Vicky Pelaez, in varsta de 55 de ani, si-a castigat notorietatea in 1985, dupa ce, potrivit presei, si-a inscenat rapirea de catre o grupare revolutionara comunista, fiind ulterior concediata.​

Pelaez a fost arestata impreuna cu sotul sau, in timp ce se intorceau de la o petrecere. Agentii FBI au luat calculatoarele din domiciliul lor pentru investigatii si l-au interogat pe fiul acestora despre finantele familiei si politica practicata de parintii sai.

Jurnalista lucreaza la publicatia de limba spaniola La Prensa, unde scrie editoriale deseori critice la adresa Statelor Unite. Potrivit redactorului-sef, Pelaez este o jurnalista controversata, atragandu-si atat critici cat si suporteri prin stilul sau agresiv de a scrie.

In 1985, Pelaez a fost concediata pentru ca si-ar fi inscenat in cele mai mici detalii rapirea de catre Miscarea Revolutionara, in timp ce il intervieva pe liderul acesteia, Tupac Amaru.

La scurt timp a emigrat in SUA.

Jurnalista va ramane in detentie cel putin pana pe 27 iulie.

Autoritatile americane au anuntat luni ca au arestat zece persoane suspectate ca fac parte dintr-o retea de spionaj care furniza informatii confidentiale Serviciului de informatii externe al Rusiei. Cel de-al 11-lea suspect a fost arestat marti in Cipru si eliberat pe cautiune.