Circa 100.000 de copii ale unei brosuri critice la adresa premierului rus Vladimir Putin au fost confiscate miercuri de politia din Sankt-Petersburg, informeaza serviciul rus al Radio Europa Libera.

Brosura, intitulata "Putin. Rezultate. Zece ani", a fost scrisa de Boris Nemtsov, unul din liderii coalitiei de opozitie "Solidarnost", si de economistul Vladimir Milov. Volumul rezuma activitatea din ultimii zece ani a actualului premier rus, timp in care a detinut si doua mandate succesive de presedinte al tarii (2000-2008).

Brosura urma sa fie distribuita participantilor la Forumul Economic International care incepe joi, la Sankt-Petersburg.

Maxim Reznik, liderul filialei din Sankt-Petersburg a partidului liberal de opozitie "Yabloko", a declarat pentru Radio Europa Libera ca soferul camionului ce transporta brosurile l-a sunat miercuri si l-a informat ca a fost oprit de politia locala, dus la sectie, iar incarcatura i-a fost confiscata.

Reznik a tinut sa precizeze ca brosurile nu contineau mesaje cu caracter extremist sau ilegal si si-a exprimat speranta ca acestea vor putea fi recuperate.

Un ofiter din cadrul sectiei de politie a declarat pentru Radio Europa Libera ca soferul camionului a fost oprit pentru incalcarea regulilor de circulatie, abia ulterior fiind interogat cu privire la cele 100.000 de brosuri.