Un american ce afirma ca era intr-o "misiune" solitara de a-l prinde pe Osama bin Laden a fost arestat in nordul Pakistanului, a anuntat politia locala, citata de AFP. In momentul in care a fost retinut, Gary Brooks Faulkner era inarmat cu un pistol, un pumnal si o sabie.

Faulkner (50 de ani) a fost arestat in muntii din districtul Chitral, in apropiere de granita cu regiunea afgana Nuristan, cunoscuta drept un fief al talibanilor.

Politia locala a afirmat ca americanul a mers in Pakistan ca turist si s-a cazat la un hotel. Autoritatile i-au oferit lui Faulkner o garda de corp, asa cum se obisnuieste, insa americanul a disparut duminica noaptea.

"Agentul nostru de paza a remarcat ca Gary a disparut. Am declansat o operatiune de cautare si l-am descoperit la 14 km de granita dintre Pakistan si Afganistan. Incerca sa intre in Nuristan", a declarat un oficial al politiei.

Americanul le-a declarat autoritatilor pakistaneze ca "atentatele de la 11 septembrie au provocat pierderi uriase pentru SUA, de aceea incerca sa-i localizeze pe bin Laden si pe prietenii acestuia".

"Presupunem ca a venit aici cu intentia de a-i ucide pe acestia", a declarat oficialul pakistanez.

Potrivit informatiilor, americanul are o afectiune la rinichi si tensiune arteriala ridicata, insa nu pare sa aiba probleme psihice.

Consulatul Statelor Unite din Peshawar a fost informat in legatura cu arestarea americanului, iar diplomatii SUA incearca in prezent sa obtina o intalnire cu el.

AFP precizeaza ca Osama bin Laden este cel mai cautat om din lume, avand pe capul sau o recompensa de 25 de milioane de dolari. Informatiile despre locul in care se afla liderul Al-Qaeda sunt contradictorii, insa serviciile de informatii occidentale sustin ca el se afla in zona muntoasa de la granita dintre Afganistan si Pakistan.