O bomba a explodat marti in apropierea unui autobuz al politiei in Istanbul, ranind 15 oameni, a anuntat agentia de stat Anatolian News, preluata de AFP.

Explozia a avut loc in suburbia Kucukcekmece, in zona europeana a celui mai mare oras din Turcia, in momentul in care autobuzul trecea prin fata unui spital. Majoritatea persoanelor ranite sunt politisti.

Explozia intervine in contextul in care Istanbulul este gazda mai multor lideri ai scenei internationale, adunati la Summitul pentru securitatea din Asia, printre care se afla presedintii Iranului, Mahmoud Ahmadinejad si Afghanistanului, Hamid Karzai, liderul palestinian Mahmoud Abbas si premierul Rusiei, Vladimir Putin.

"Se pare ca este vorba de o bomba care era amplasata pe marginea drumului ... Este posibil sa fi fost declansata de la distanta", a afirmat seful politiei, Huseyin Capkin.

"In prezent nu avem informatii despre autorii atentatului, efectuam investigatii", a adaugat el.

Huseyin Capkin a precizat ca 15 ofiteri care se indreptau spre locul de munca au fost raniti.

Televiziunea NTV afirma ca cei 15 au fost spitalizati, dar niciunul nu are rani serioase.

Istanbul, o metropola cu peste 13 milioane de locuitori, a fost in mai multe randuri scena unor atentate teroriste comise de fundamentalistii islamisti, militantii de extrema stanga si rebelii kurzi.

Vom reveni cu amanunte.