Agentii Biroului Federal de Investigatii din Statele Unite au arestat doi barbati pe aeroportul international JFK din New York, sub acuzatia ca faceau parte dintr-un complot terorist pus la cale de un grup islamist din Somalia, transmite FoxNews. Mohamed Hamoud Alessa si Carlos Eduardo Almonte au fost retinuti in timp ce se pregateau sa se imbarce in avioane separate. Ambii sunt cetateni americani, rezidenti in New Jersey.

Alessa (20 de ani) si Almonte (26 de ani) au fost acuzati de conspiratie in vederea comiterii de acte teroriste . Ei au fost arestati in momentul in care se pregateau sa plece in Somalia pentru a se alatura miscarii Al Shabaab, o organizatie despre care se afirma ca este parte a retelei Al Qaeda.

Ancheta in acest caz a durat un an de zile.

"Agentii FBI din New York au arestat doi barbati pe aeroportul JFK din New York, ca parte a unei anchete in desfasurare", a declarat purtatorul de cuvant al Biroului, Richard Kolko. "Nu au existat niciun fel de amenintari la aeroport. In acest moment, nu exista informatii suplimentare".

Potrivit informatiilor FoxNews, cei doi sunt acuzati ca urmau sa comita acte de terorism prin intermediul grupuarii somnaleze afiliate organizatiei conduse de Osama bin Laden.

Cei doi barbati vor aparea luni in fata unui judecator din New York.