Un magistrat din Ruse a provocat un scandal imens in Bulgaria dupa ce a fost filmat in timp ce declara ca este "cel mai coruptibil judecator"din tara, transmite Novinite. Petar Balkov a fost filmat in toaleta clubului Moulin Rouge din Ruse.

Inregistrarea, care dureaza circa doua minute, a fost facuta in 16 aprilie, cand in Bulgaria a fost marcata Ziua Avocatului. In film, Balkov vorbeste cu unul dintre agentii de paza ai localului.

"Si cine sut eu? Citeste ziarele! Sunt cel mai coruptibil judecator din Bulgaria", spune judecatorul, care era beat.

Balkov a confirmat ca el este barbatul din inregistrarea video, adaugand insa ca filmul urmareste sa-i pateze imaginea.

Comisia Etica a Tribunalului Regional din Ruse a declansat o actiune disciplinara impotriva judecatorului Balkov. Presedintele Tribunalului, Darinka Aleksieva, a declarat vineri ca "singura fraza care ridica suspiciuni este aceea in care Balkov spune ca e cel mai corupt judecator. Din cele discutate cu el, am inteles ca a facut o gluma - evident, una proasta. Are reputatie ca este autoironic".

Aleksieva a adaugat ca filmul nu afecteaza prestigiul sistemului judiciar din Bulgaria, ci doar imaginea lui Balkov, despre care a spus insa ca nu are informatii ca "ar fi corupt".

Decizia Tribunalului este asteptata intr-o saptamana.

Filmul a fost postat pe site-ul vbox7.com, cu urmatorul comentariu: "Judecatorul districtual din Ruse Petar Balkov beat, ruinand autoritatea sistemului judiciar! Cum va comenta asta ministrul de interne Tvetan Tvetano sau de ce nu cere el un comentariu de la ambasadorul american?"

Filmul poate fi vizionat aici.