Ministrul de interne francez, Brice Hortefeux, a fost amendat cu 750 euro, dupa ce a fost gasit vinovat pentru ca a adresat o replica rasista la adresa unui tanar de origine araba, in timpul unei intalniri politice informale de anul trecut, informeaza Reuters. Justitia a hotarat de asemenea ca Hortefeux, unul dintre cei mai vechi prieteni ai presedintelui Nicolas Sarkozy, sa plateasca daune de 2000 de euro.

Avocatul ministrului a declarat ca va ataca decizia cu recurs.

Hortefeux a fost surprins glumind cu unul dintre activistii de partid, in timp ce se fotografia cu acesta impreuna cu alt membru de partid.

"Amine este catolic. Mananca porc si bea alcool, " spune o femeie din multime despre tanarul arab, la evenimentul care a avut loc in septembrie 2009.

"A, pai asta nu merge. Nu se incadreaza prototipului deloc," se aude replicand ministrul.

O alta voce din multime raspunde, "Este de-al nostru … este micul nostru arab."

"Avem mereu nevoie de unul. Atunci cand sunt multi apar problemele," glumeste in continuare Hortefeux.

Ministrul a declarat in repetate randuri ca nu este rasist si ca remarca a fost facuta cu referire la numarul de fotografii pe care le facea cu oamenii din regiunea lui din Franta.

Tanarul activist aflat in centrul acestui scandal a declarat pentru Le Monde ca nu s-a simtit ofensat de remarcile lui Hortefeux si alti membri ai guvernului i-au luat apararea ministrului.