Premierul Turciei, Tayyip Erdogan, a acuzat luni Israelul de "terorism de stat", dupa ce armata statului evreu a incerceptat flota cu ajutoare umanitare care se indrepta spre Fasia Gaza, relateaza Reuters.

"Aceasta actiune, total impotriva principiilor dreptului international, este un inuman terorism de stat. Sa nu se gandeasca nimeni ca vom ramane tacuti in fata acestor fapte", a afirmat Erdogan.

Pe de alta parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a anulat intalnirea cu presedintele american Barack Obama, programata marti, la Washington.

"Netanyahu a decis sa-si scurteze vizita din Canada si sa revina in Israel mai devreme", precizeaza Guvernul, intr-o declaratie.

Seful guvernului israelian si-a exprimat regretul pentru victimele activistilor pro-israelieni in urma incidentelor de luni dimineata, dar a subliniat ca blocada asupra Fasiei Gaza va continua.

"In mod regretabil, in acest incident, cel putin zece oameni au murit. Regretam pierderea acestor vieti", a afirmat Netanyahu, in Canada.