O cambodgiana poreclita "femeia junglei", care si-a petrecut 18 ani din viata in salbaticie, a fugit din nou in jungla, dupa eforturile esuate de a se adapta in societate, relateaza The Telegraph. Rochom P'ngieng, acum in varsta de 29 de ani, a disparut in jungla in 1989, pe cand avea doar 8 ani. Ea a fost regasita abia 18 ani mai tarziu, in 2007, si a revenit in mijlocul familiei. Eforturile de a o reintegra au fost, insa, sortite esecului.

Tanara prefera sa mearga mai degraba in 4 labe decat in doua picioare, sa scoata sunete asemanatoare cu ale animalelor decat sa vorbeasca (neputand pronunta decat cateva cuvinte), refuza sa poarte haine si a avut numeroase tentative de a fugi inapoi in jungla.

Tatal sau, Sal Lou, care este ofiter de politie, a declarat ca tanara facuse, recent, cateva progrese, insa in seara zilei de marti, a disparut din nou: "Si-a aruncat hainele si a iesit din casa fara sa spuna un cuvant nimanui din familie. Chiar in ziua dinainte de a parasi casa, a ajutat familia la sapatul legumelor. Probabil ca a fugit inapoi in padure si nu o vom putea gasi din nou", a adaugat acesta. Sal Lou pune cea de-a doua disparitie a fiicei sale pe seama "spiritelor junglei".

O alta teorie, avansata de un ONG local, sustine insa ca tanara femeie a esuat in a se readapta in societate si sufera de stres: "Cel mai probabil, ea a suferit traume in jungla, care i-au afectat abilitatea de a vorbi".

Rochom P'ngieng a disparut pentru prima oara in 1989, in timp ce pastea o turma de bivoli, impreuna cu sora sa, in provincia Ratanakkiri, la 400 de mile nord-est de Phnom Penh. Sora lui Rochom, disparuta impreuna cu ea, nu a mai fost gasita niciodata. In schimb, Rochom a reaparut din jungla in februarie 2007, murdara, fara haine, speriata si "semanand cu o maimuta", fiind prinsa in timp ce incerca sa fure mancare de la un fermier.

Localnicii au crezut initial ca au de-a face cu "un spirt al junglei", insa parintii ei, care au sperat in toti acesti ani sa isi regaseasca fiica, au recunoscut-o in cele din urma, gratie unui semn de pe bratul tinerei.

Familia a refuzat efectuarea unui test ADN, cu toate ca o organizatie non-guvernamentala locala sustine ca este imposibil ca un copil de 8 ani sa supravietuiasca in jungla. Jungla Ratanakkiri, unde a disparut Rochom, este una dintre cele mai salbatice si mai izolate din Cambodgia.