Un soldat american este anchetat de catre superiorii sai dupa ce a postat pe Facebook o inregistrare video in care isi bate joc de doi copii irakieni, scrie RawStory. Filmul a fost afisat pe pagina site-ului de socializare a soldatului Robert A. Rodriguez, stationat la Fort Wainwright, in apropiere de Fairbanks, sub titlul "Viitori teroristi homosexuali". Un ofiter din armata americana a declarat ca actiunile soldatului au fost "respingatoare" si ca filmul "nu este reprezentativ pentru militarii nostri".

Pe film, un american poate fi auzit cum intreaba doi copii irakieni: "O sa cresteti ca sa ajungeti teroristi? Da! Foarte bine! Da, teroristi!".

Baietii ridica degetele mari si dau din cap, aparent fara sa inteleaga cuvintele soldatului, care continua: "O sa amplasati dispozitive explozive improvizate? Da, minunat".

Cei doi copii sunt intrebati apoi daca intretin relatii homosexuale.

Potrivit informatiilor, filmul a fost postat pe pagina de Facebook a specialistului Robert A. Rodriguez, sub titlul: "Viitori teroristi homosexuali". Soldatul a scris: "Ma plictiseam in Irak, asa ca ma amuzam singur".

Oficialii armatei americane i-au ordonat lui Rodriguez sa stearga filmul de pe pagina de Facebook. Maiorul Bill Coppernoll a declarat ca actiunile soldatului au fost "respingatoare" si ca filmul "nu este reprezentativ pentru militarii nostri".

RawStory precizeaza ca nu este prima data cand soldatii americani ii iau peste picior pe copiii irakieni. In 2006, pe YouTube a fost postat un video in care militarii ii tachinau pe copii cu o sticla de apa.