Cel putin 65 de persoane au murit, vineri dimineata, in India, intr-un tren expres care a deraiat din cauza unei explozii in estul tarii - transmitagentiile internationale de presa. De asemenea, aproximativ 120 de persoane sunt ranite.

13 vagoane au deraiat, fiind aruncate in calea unui marfar, care venea din directie opusa. Potrivi martorilor, mai multe vagoane s-au ciocnit grav la impact. Autoritatile au declarat ca este posibil ca numarul mortilor sa creasca, la fata locului fiind echipe de salvare si elicoptere. Explozia a avut loc la primele ore ale dimineţii, cand expresul se deplasa catre o zona retrasa din vestul Bengalului.

Se crede ca actiunea a fost provocata de maiostii din districtul Wes Midnapore.Rebelii maoisti (in numar de 10.000 - 20.000 de combatanti) sunt activi in nordul si estul tarii si sustin ca lupta pentru apararea taranilor fara pamanat si a minoritatilor locale. Premierul indian, Manmohan Singh, a declarat ca rebelii sunt cea mai mare ameninare la adresa securitatii tarii.

UPDATE: "Echipele de salvare ne-au spus ca au fost gasite 65 de cadavre", a declarat inspectorul general de politie din Bengalul Occidental, citat de France Presse. El si-a exprimat temerea ca vor fi gasite si alte cadavre.

Un bilant precedent furnizat de un medic prezent la fata locului era de 30 de morti si numerosi raniti.