Politia federala mexicana l-a arestat pe primarul localitatii Cancun, sub acuzatia de trafic de droguri, spalare de ban si participare la operation de crima organizata, transmite AP. Gregorio Sanchez a fost retinut pe aeroportul din oras, in momentul in care se intorcea din Mexico City.

Sanchez candida pentru alegerile de guvernator al statului Quintana Roo din partea Partidului Revolutionar Democratic (de stanga) si al altor doua formatiuni. Actualul guvernator al statului, Felix Gonzalez Cantu, a declarat ca arestarea lui Sanchez "ne-a luat pe toti prin surprindere, este un fapt fara precedent". AP scrie ca acesta ar fi primul caz in care un candidat la postul de guvernator a fost arestat sub acuzatii de trafic de droguri.

Un purtator de cuvant al procuraturii generale a afirmat ca Sanchez a participat la protejarea si ajutarea traficantilor de droguri.

Pe pagina de internet a candidatului a fost publicat un articol in care se afirma ca Sanchez este persecutat din motive politice. Sanchez sustine ca, inainte de a fi arestat, a fost amenintat de mai multe ori si ca i s-ar fi spus "sa abandoneze cursa electorala sau va ajunge in inchisoare or va fi ucis".

Un mesaj postat pe site promite sa continue campania electorala a lui Sanchez si le cere mexicanilor sa protesteze fata de arestarea acestuia.