Agentia Centrala de Informatii (CIA) din SUA a vrut sa realizeze un film video compromitator despre fostul lider irakian Saddam Hussein, care ar fi fost infatisat ca un pedofil, a dezvaluit un blog al publicatiei Washington Post. Potrivit informatiilor, filmul urma sa fie dat publicitatii in saptamanile premergatoare invaziei din Irak, in martie 2003. Un film asemanator urma sa apara si cu Osama bin Laden.

Fosti oficiali CIA, citati de blogul "Spy Talk", au declarat ca agentia intentiona sa fabrice un film video in care Hussein "ar fi aparut" intretind relatii sexuale cu un tanar adolescent irakian.

"Filmul ar fi aratat ca si cum ar fi fost facut cu o camera ascuna… ca o inregistrare secreta a unei partide de sex", a declarat un fost oficial al CIA.

Acesta a spus ca ideea era sa "invadeze Irakul cu filme video".

In plus, agentia vroia sa intrerupa programul televiziunii irakiene cu un buletin de stiri fals, in care o clona a presedintelui Saddam Hussein ar fi anuntat ca demizioneaza si ca ii cedeaza puterea fiului sau Uday.

In cazul lui bin Laden, CIA ar fi folosit actori ce semanau cu liderii Al-Qaeda, prezentati in timp ce discutau in jurul unui foc de tabara despre aventuri sexuale cu baieti.

In final, niciuna dintre idei nu a fost insa pusa in practica din cauza disensiunilor intre sefii agentiei si a faptului ca CIA "nu avea destui bani si experienta" sa le realizeze.

Un official american a declarat ca "nu poate confirma informatiile", in timp ce alti fosti oficiali CIA au spus ca ideile "sunt ridicole": "Filme cu Saddam care se juca cu baietii n-ar fi avut nicio rezonanta in Orientul Mijlociu - nimanui nu-i pasa", a declarat un fost oficial CIA.

Saddam Hussein a fost capturat de fortele americane in decembrie 2003 si spanzurat la 30 decembrie 2006.