Doi dintre cei trei excursionisti americani retinuti in Iran de aproape 10 luni, Shane Bauer si Sarah Shroud, s-au logodit in inchisoare si planuiesc sa se casatoreasca dupa ce vor fi eliberati. Cel de-al treilea membru al grupului, Josh Fattal, va fi cavaler de onoare la nunta, conform rudelor cuplului.

Cindy Hickey, mama lui Sarah Shroud, a afirmat ca Bauer a confectionat inelele de logodna din fire de tesatura pe care si le-a smuls din camasa. "Sarah era nerabdatoare sa imi arate inelul ei. Este unul din lucrurile care o ajuta sa reziste - stie astfel ca legatura dintre ea si Shane este indesctructibila si ca Josh este un prieten credincios care le va fi mereu alaturi", a adaugat Hickey.

Autoritatile iraniene i-au retinut pe cei trei in luna iulie a anului trecut, dupa ce acestia au trecut accidental granita, pornind din Kurdistanul irakian. Oficialii iranieni au afirmat in mai multe randuri ca Shroud, Bauer si Fattal ar putea fi acuzati de spionaj, aratandu-se totusi dispusi sa negocieze un schimb de prizonieri, scrie CNN.