Fostul premier britanic Gordon Brown doreste sa ajunga directorul Fondului Monetar International, a declarat unul dintre prietenii sai apropiati, citat de Express. Mandatul actualului director al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, se va termina in 2012.

Tom Brown a spus ca fostul sef al Executivului de la Londra "are inca o slujba importanta" de ocupat. "CV-ul lui Gordon il face prima alegere (pentru acest post). Motivul acceptarii acestei functii, sau a uneia asemanatoare, ar fi ambtia sa de a pune capat saraciei mondiale si supararea sa fata de conditiile a milioane de oameni din intreaga lume care traiesc pe marginea prapastiei".

Mai multe surse din interiorul FMI afirma ca fostul premier britanic este considerat "candidatul ideal" pentru postul ocupat in prezent de Strauss-Kahn. Pe plan international, reputatia sa ramane intacta, el fiind laudat pentru felul in care a condus tara in timpul crizei globale. "Este foarte bine vazut", a spus o sursa FMI.

Potrivit publicatiei, Gordon Brown ar fi refuzat in trecut o propunere de a conduce FMI deoarece vroia sa ajunga premierul Marii Britanii.

Express scrie ca noul premier britanic, David Cameron, ar putea incerca sa se opuna numirii lui Brown, un om pe care el l-a acuzat in repetate randuri ca a condus Marea Britanie la dezastru.