Sapte pasageri au reusit sa supravietuiasca accidentului aviatic de sambata din Mangalore, in care au murit 159 de persoane, intre care 19 copii, in ciuda faptului ca, in urma prabusirii, aeronava a explodat. Supravietuitorii si martorii au povestit ca initial aeronava a aterizat normal, insa de pe pista a plonjat violent in lateral intr-o padure, pana la un lac, potrivit Daily Telegraph.

"Stateam pe locul cu numaul 23 si asteptam nerabdator sa aterizam. Avionul a atins pamantul, apoi a urmat o izbitura puternica, avionul s-a dezechilibrat si a iesit de pe pista," a povestit Joel Pratap D'Souza, in varsta de 24 de ani."Pilotul a pierdut controlul avionului, incerca sa il opreasca, nu a reusit si am ajuns in padure. In cateva secunde cabina s-a umplu cu fum si aeronava s-a rupt in bucati. Am vazut flacari venind de la avion si am auzit o explozie puternica," a spus el.

Umar Faroq povesteste si el ca a auzit o bubuitura puternica imediat dupa ce a aterizat. "Avionul a pierdut controlul si s-a dus inspre jungla. Imediat a fost o explozie, am incercat sa sarim dar nu am reusit din cauza fumului. O parte din avion a luat foc si a fost o ruptura in avion. Impreuna cu alti sase am scapat, mi-am ars mana si fata cand am iesit prin spartura din avion. Am mers aproximativ jumatate de kilometru de la locul accidentului si am fost salvati de localnici, care ne-au dus la spital. A fost o experienta terifianta si sunt norocos ca sunt inca in viata."

Sabrina Haq, o studenta la medicina care a suferit rani la cap, a declarat pentru AFP ca a "sarit afara cand avionul s-a prabusit in vale".

Potrivit Ministrului Aviatiei Civile, Praful Patel, o persoana a reusit sa scape complet teafara din accident.

Un alt supravietuitor a declarat pentru televizunea locala ca nu avea nicio speranta sa mai scape. "Nu speram ca vom supravietui, dar am scapat. Avionul s-a rupt in doua si am sarit din el. Imediat ce avionul a aterizat, in cateva secunde s-a intamplat," a povestit el.

Aeronava Boeing 737-800 a companiei aeriene Air India transporta in mare parte muncitori indieni care se intorceau de la lucru din Dubai acasa in Kerala.