„Ne-a fost foarte placut sa vedem unitatea militara a Republicii Moldova la parada din Piata Rosie de 9 mai. Aceasta este istoria si victoria noastra comuna asupra nazismului. Sunt sigur ca societatea moldoveneasca a privit pozitiv participarea ostasilor modoveni la aceasta parada”, a declarat premierul rus, Vladimir Putin, in cadrul intalnirii sale cu premierul moldovean, Vlad Filat, la summit-ul sefilor de guvern din CSI, transmite Jurnal.md.

Printre problemele prioritare disctutate de Filat si Putin a fost si cea cu privire la inregistrarea cetatenilor Republicii Moldova care muncesc in Rusia. Potrivit lui Filat, in conditiile actuale, oamenii au la dispozitie doar trei zile pentru a se inregistra, ceea ce complica situatia moldovenilor in Rusia, si a cerut ca perioada sa fie extinsa la 30 de zile.

Premierii Filat si Putin au vorbit si despre problema transnistreana, fara a intra insa in detalii. „Actiunile noastre de stabilire a increderii reciproce se dezvolta pozitiv. Referitor la Transnistria, noi aratam prin actiuni concrete ca vrem sa ne intelegem, ca sa luam o decizie pentru binele oamenilor, deoarece conducerea vine si pleaca, iar oamenii trebuie sa traiasca in conditii normale”, a declarat premierul moldovean Vlad Filat.