Economistul Mark Boyle si-a spus intr-o seara ca banii stau la baza tuturor problemelor din lume, asa ca s-a hotarat sa incerce sa traiasca fara ei, intr-o rulota. Dupa 18 luni, Boyle a publicat o carte - "The Moneyless Man" in care vorbeste despre viata lipsita de finante, in care dusul consta intr-o galeata agatata in copac si incalzita de soare, toaleta este o gaura in pamant iar ziua incepe cu ceai de urzica si verbina.

"Primele luni au fost grele, a trebuit sa-mi gasesc ritmul", a povestit Boyle pentru CNN. "Daca te gandesti cat de dura este mutarea dintr-o casa in alta, sau schimbarea locului de munca, imagineaza-ti cum e sa schimbi totul dintr-o data. Dar dupa doua luni a devenit foarte usor, imi dezvoltasem o rutina zilnica."

Profitul pe care il va obtine de pe urma vanzarilor cartii il va folosi sa cumpere teren pentru a crea o comunitate "Freeconomy", unde oamenii pot trai fara bani impreuna.

"Oamenii tind sa fie ori foarte deschisi cu privire la ceea ce fac, ori foarte negativisti; cred ca este vorba de 70% fata de 30%. E ciudat, in zilele astea, daca nu ai plasma, lumea crede ca esti extremist. Dar incerc sa nu ma agit cu asta; traim intr-o lume care se orienteaza in functie de bani", spune Boyle.

Inspirat de Gandhi, care a spus sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume, Boyle s-a decis, dupa sase ani ca manager al unei companii de mancare organica din Bristol, Marea Britanie, sa mearga in aceasta directie. Si-a vandut casa si a postat un anunt prin care cerea un cort sau o rulota.

"Cand am cerut o rulota era mai mult o gluma, nu ma asteptam sa imi dea cineva", a povestit Boyle. Dar a primit una de la cineva care nu mai avea nevoie de ea. Apoi un prieten i-a confectionat un cuptor de lemne pentru incalzire, iar ultimele achizitii au fost panouri solare si o remorca pentru bicicleta.

Dupa 18 luni, Boyle isi continua experimentul si spune ca nu s-a mai simtit niciodata mai fericit sau mai in forma, dar stie ca nu toata lumea poate trai ca el. Citeste mai mult despre povestea lui pe CNN.com.