Persoane straine se aflau in cabina pilotului avionului presedintelui polonez Lech Kaczynski, a declarat miercuri, la Moscova, un oficial din comisia de ancheta, dezvaluind primele rezultate ale anchetei, relateaza Le Monde, in editia electronica.

"S-a stabilit ca in cockpit se gaseau persoane care nu erau membri ai echipajului. Vocea uneia dintre ele a fost identificata, cealalta sau celelalte urmeaza sa fie identificate de partea poloneza", a afirmat Tatiana Anodina, seful comisiei.

Ea nu a dorit sa precizeze identitatea persoanei identificate si nici continutul conversatiilor din cabina, dar a sustinut ca echipajul a fost avertizat de doua ori ca aterizarea este imposibila.

Potrivit BBC News, usa cabinei era deschisa in momentul in care aeronava a incercat sa aterizeze, iar vocile echipajului se auzeau greu.

Aeronava Tu-154 in care se afla presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, s-a prabusit in 10 aprilie in apropiere de Smolensk.

UPDATE In cabina se afla comandantul Armatei aerului

In cabina pilotului se aflau comandantul Armatei poloneze a aerului si directorul de protocol al ministrului Afacerilor externe, a anuntat agentia ucraineana UNIAN, care citeaza surse neidentificate.

In acest accident si-au pierdut viata 96 de oameni.