Un politician din Nigeria a fost arestat in timp ce incerca sa transporte peste doua kilograme de cocaina ascunse in stomac, au anuntat autoritatile, citate de CNN. Eme Zuru Ayortor, care e candidat pentru parlamentul local, a declarat ca incerca sa-si finanteze campania electorala.

Ayortor, un farmacist in varsta de 52 de ani, a fost arestat pe aeroportul international din Lagos, au precizat oficialii din cadrul Agentiei nationale de lupta anti-drog. Acestia au spus ca un scanner din aeroport a indicat faptul ca politicianul transporta in stomac 2.12 kg de cocaina.

"Dupa ce a fost pus sub observatie, farmacistul devenit politician a eliminat din organism 100 de bucati de substanta sub forma de pulbere, care s-a dovedit a fi cocaina", a declarat agentia anti-drog.

Autoritatile au declarat ca Ayortor le-a marturisit ca incerca astfel sa-si sponsorizeze campania electorala. El spera ca statutul sau de om politic i-ar fi permis sa nu fie arestat. "Nu ne uitam la chipuri atunci cand facem perchezitii legate de droguri si nu ne impresioneaza statutul. Orice persoana care face contrabanda cu droguri trebuie data in vileag si judecata", a declarat Ahmadu Giade, directorul Agentiei nationale de lupta anti-drog

Ayortor a fost retinut cand se pregatea sa plece spre Frankfurt (Germania).