Mai multe aeroporturi au fost inchise duminica dimineata in vestul Republicii Irlanda si in Irlanda de Nord, precum si pe insula Man, din cauza revenirii unui nor de cenusa vulcanica, au anuntat autoritatile, citate de AFP.

Aeroporturile din Sligo, Donegal si Knock, din vestul Republicii Irlanda, au fost inchise duminica, a precizat aviatia civila irlandeza. Aeroporturile din Dublin si Shannon vor ramane deschise cel putin pana la ora 12.00 GMT (15.00, ora Romaniei).

Aeroporturile din Belfast, in Irlanda de Nord - Belfast International si Belfast Harbour - sunt inchise, ca si Ronaldsway, aeroportul de pe insula Man, pana la 12.00 GMT.

"Un nor dens de cenusa vulcanica cuprinde rapid Irlanda de Nord si insula Man. Prin urmare, spatiul aerian a fost inchis de autoritatile aviatiei civile deasupra unei parti a Irlandei de Nord", precizeaza NATS.

Ministerul Transporturilor britanic avertizase sambata ca spatiul aerian britanic ar putea fi inchis partial de duminica pana marti, din cauza prezentei unui nor de cenusa emisa de vulcanul islandez.

Eruptia vulcanului Eyjafjoll din Islanda a paralizat traficul aerian in Europa timp de aproape o saptamana, la jumatatea lunii aprilie. Peste 100.000 de zboruri au fost atunci anulate si peste opt milioane de pasageri au fost blocati.