Politicianul din Venezuela care a fost inchis dupa ce a criticat guvernarea de stanga a presedintelui Hugo Chavez a fost eliberat joi din inchisoare in asteptarea procesului. El a fost acuzat de instigare publica si raspandirea de informatii false, anunta CNN.

O acuzatie impotriva lui Oswaldo Alvarez Paz a fost retrasa saptamana trecuta, iar eliberarea sa din inchisoare a fost deja anticipata. Celelalte acuzatii au ramas valabile, dar nu se stie inca data procesului sau.

Alvarez Paz a fost guvernator al statului Zulia, iar in 1993 a candidat la alegerile prezidentiale. Acesta a fost arestat la sfarsitul lunii martie dupa ce a declarat ca Venezuela are legaturi cu rebelii marxisti din Columbia si Spania si ca a devenit o baza pentru traficul de droguri.

Sustinatorii si membrii familiei lui Alvarez Paz cred ca arestarea acestuia a fost dirijata de Chavez in scopuri politice.

Dupa iesirea din inchisoare, liderul opozitiei a declarat ca eliberarea sa a fost posibila dupa presiunile opiniei publice asupra guvernului, arestarea sa atragand atentia pe scara larga in Venezuela si in alte parti ale Americii Latine.