Cateva zeci de persoane au atacat, joi, cladirea ambasadei Iranului din Danemarca, in semn de protest dupa ce autoritatile de la Teheran au executat recent cinci prizonieri politici, transmite CNN. Manifestantii au aruncat cu pietre in fortele de ordine care pazeau cladirea misiunii diplomatice.

Manifestantii au demonstrat la inceput pasnic, insa au devenit violenti dupa ce o persoana din cadrul ambasadei "i-a provocat", folosind "cuvinte injurioase in persana", a declarat Hilsen Mahmoud, membru al grupului Free Iran Society.

In acel moment, manifestantii au atacat cu pietre sediul ambasadei dar si pe politistii care o pazeau.

Agentii de paza au folosit spray lacrimogen pentru a-i indeparta pe manifestanti, dupa care au solicitat intariri, inclusiv ofiteri cu caini.

Patru persoane au fost arestate, in timp ce un politist a fost ranit usor.

Organizatorii protestului au afirmat ca la demonstratii au participat circa 300 de persoane.

Cu o zi inainte, manifestanti au atacat cu pietre si cocktailuri Molotov cladirea ambasadei iraniene din capitala suedeza Stockholm. Cinci persoane au fost arestate de politistii suedezi.

CNN scrie ca cinci persoane au fost spanzurate duminica in inchisoarea Evin din Teheran pentru activitati "antirevolutionare". O persoana a fost executata dupa ce a fost gasita vinovata de implicare intr-un atac cu bomba impotriva unei moschei din Shiraz, in 2008, in timp ce celelalte patru au fost spanzurate pentru legaturile cu Partidul Vietii Libere din Kurdistan.