Singurul supravietuitor al accidentului aviatic de miercuri, cand un avion de pasageri al companiei Afriqiyah Airways s-a prabusit pe aeroportul din Tripoli, este Ruben, un baiat olandez in varsta de 9 ani, a confirmat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe din Olanda. Aeronava Airbus 330 plecase din Johannesburg (Africa de Sud) cu 104 persoane la bord.

"O colega de la ambasada din Tripoli a putut vorbi cu el. I-a spus ca este Ruben, in varsta de noua ani, din orasul Tilburg," a declarat purtatorul de cuvant Christoph Prommersberger, care a precizat ca baiatul nu este in stare critica.

Numele de familie nu a fost dezvaluit pentru a proteja familia. Ruben fusese in safari in Africa de Sud alaturi de parintii sai si fratele Enzo, in varsta de 11 ani, scrie un cotidian din Libia.

"Copilul a suferit o serie de operatii la picioare. A avut fracturi simple si duble," a declarat un medic pentru televiziunea de stat libiana, care a aratat imagini cu baiatul in spital. Potrivit medicului, el este confuz si va fi transportat in Olanda cand starea ii va permite.

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a descris supravietuirea copilului drept "un adevarat miracol".

Ministerul de externe a anuntat ca 70 de cetateni olandezi au decedat in accident, intre acestia numarandu-se parintii si fratele lui Ruben.

Nu se stie deocamdata cauza accidentului, care s-a produs in momentul cand avionul companiei Afriqiyah Airways se pregatea de aterizare pe aeroportul din Tripoli. La momentul produceii accidentului, vremea era frumoasa in capitala libiana.

"A explodat la aterizare si s-a dezintegrat total," a declarat pentru AFP un oficial de la aeroportul din Tripoli. Un alt oficial a povestit ca aeronava a explodat inainte de aterizare.