O alunecare de teren a provocat moartea unei familii, dupa ce casa lor a fost inghitita de pamant. Echipele de salvare i-au cautat timp de 24 ore pe cei 4 patru membrii ai familiei, un cuplu impreuna cu cele doua fiice de 11 si 9 ani, informeaza SkyNews.

Zeci de politisti, paramedici, pompieri si voluntari au cautat familia Préfontaine dupa ce casa acestora a fost inghitita de un crater urias, lat de aproximativ 480 metri si adanc de 30 metri format in urma unei alunecari de teren.

Autoritatile locale au confirmat recent ca cei partu membrii ai familiei au pierit in urma avalansei. “Primele doua trupuri au fost scoase de sub daramaturi si medicii au constatat decesul”, a declarat reprezentantul autoritatilor, Michel Doré. Acesta a adaugat ca “victimele trei si patru sunt pe cale de a fi recuperate”.

Un sofer de camion a fost primul care a semnalat dezastrul luni seara dupa ce craterul l-a inconjurat brusc pe sosea. Alunecarile de teren sunt frecvente in aceasta zona si sunt cauzate de lutul moale care se gaseste pe malurile raului Yamaska.