Statele Unite ale Americii vor introduce green carduri cu un nou design, care nu poate fi falsificat, transmite agentia BTA. US Bureau of Citizenship and Immigration Services a anuntat ca noile carti verzi au inceput sa fie emise din 11 mai, pentru toti cei carora le-a fost acordata recent rezidenta permanenta in SUA sau pentru cei care si-au pierdut documentul si trebuie sa si-l refaca.

Autoritatiile americane afirma ca noile green carduri vor fi imposibil de falsificat.

Toate datele biometrice sunt pastrate pe un mic dispozitiv care permite identificarea rapida a proprietarului cardului. In plus, hologramele de pe card sunt dificil de falsificat.

In plus, cardurile de culoare verde sunt mai mici si sunt protejate impotriva falsificarii, in situatia in care sunt furate. Oficialii au pus la punct si un sistem de identificare pe baza frecventei radio - autoritatiile de frontiera din SUA vor putea sa acceseze datele unei persoane de la distanta.

Noile carduri vor costa 370 de dolari.

US Bureau of Citizenship and Immigration Services a precizat ca toate cartile verzi aflate in circulatie vor fi valabile pana la data expirarii lor.