Papa Benedict al XVI-lea a declarat marti ca Biserica trebuie sa recunoasca faptul ca cea mai mare amenintare a sa vine de la "pacatul din interiorul Bisericii", referindu-se la scandalul abuzurilor sexuale in care sunt implicati clerici, relateaza Reuters.

"Astazi vedem, intr-o maniera cu adevarat inspaimantatoare, ca cea mai mare persecutie a Bisericii nu vine de la inamici externi, ci se naste din pacatul din interiorul Bisericii," a declarat Suveranul Pontif in avionul spre Portugalia, ca raspuns la intrebarea unui jurnalist referitoare la scandalul abuzurilor.

Papa Benedict al XVI-lea a spus ca Biserica are "o nevoie profunda" de penitenta pentru pacatele sale si trebuie sa "accepte purificarea". Acesta a precizat ca Biserica trebuie sa caute iertare de la victimele abuzurilor sexuale, insa "iertarea nu poate fi un substituent pentru justitie."

In ultimele saptamani, mai multi oficiali de la Vatican au acuzat presa ca desfasoara o campanie de defaimare a Bisericii. Unul dintre acestia a afirmat ca informatiile legate de musamalizarea unui caz de abuzuri sexuale sunt doar "barfe neinsemnate".