Municipalitatea din Los Angeles ia in considerare abrogarea unei legi din 1974 prin care Primaria este responsabila pentru repararea trotuarelor, scrie pagina online a postului local NBC. Primaria din metropola americana vrea sa reduca astfel uriasul deficit bugetar.

Potrivit Los Angeles Times, Consiliul Local va lua in discutie abrogarea legii din 1974, care fusese implementata dupa acordarea unui imprumut federal.

"Nu avem capacitatea de a efectua aceste reparatii. Banii s-au epuizat la mijlocul anilor '70, insa orasul a continuat sa se considere responsabil pentru reparatii", a declarat consilierul Bernard Parks.

Potrivit informatiilor difuzate de Bureau of Street Services, aproape 7.400 de km de trotuare, din totalul de 17.300 de km, au nevoie de reparatii. Costul acestor reparatii este estimat la 1.2 miliarde de dolari.

Consiliul Local se gandeste la implementarea unui program prin care proprietarii de locuinte vor plati pentru repararea trotuarelor prin intermediul impozitelor anuale.

Pana in anii '70, proprietarii erau responsabili pentru intretinerea si repararea trotuarelor din Los Angeles. Atunci cand guvernul federal a oferit banii, Consiliul Local a decis sa repare trotuarele distruse de radacinile copacilor, asumandu-si ulterior responsabilitatea pentru "majoritatea reparatiilor".

Fondurile s-au epuizat insa in 1978, lasand orasul fara un program de refacere a trotuarelor.

In 2005, municipalitatea a demarat un program prin care locuitorii acopereau in mod voluntar costurile pentru ca trotuarele sa fie reparate rapid. Banii pentru acest program s-au epuizat si ei in 2009.

Publicatia precizeaza ca, cel mai probabil, locuitorii metropolei se vor opune noii politici.