Gordon Brown a anuntat ca va demisiona de la sefia Partidului Laburist. Premier al Marii Britanii din 2007, Brown a declarat ca vrea ca succesorul sau sa preia functia pana in luna septembrie, transmite BBC. Acesta si-a anuntat intentia de a demisiona in cadrul unei declaratii in care a precizat ca partidul sau va incepe negocierile pentru formarea viitorului guvern cu Liberal Democratii.

Gordon Brown a precizat ca niciun partid nu a castigat majoritatea la alegerile din Marea Britanie si, ca lider al laburistilor, trebuie sa isi recunoasca responsabilitatea. A explicat apoi ca nu doreste sa ocupe aceasta pozitie mai mult decat este nevoie pentru a forma un guvern stabil si ca cere Partidului Laburist sa stabileasca modul in care este aleasa viitoarea conducere.

Premierul britanic a declarat ca ar putea fi in interesul tarii ca laburistii sa formeze o coalitie cu Liberal Democratii, al treilea partid ca marime din Marea Britanie. In cursul zilei de luni au aparut informatii ca liberal democratii, care au negociat zile intregi cu conservatorii, au avut intalniri si cu lideri ai Partidului Laburist, cu care au discutat pe marginea unei eventuale formule de guvernare.

Partidul Conservator a castigat alegerile legislative desfasurate pe 6 mai in Marea Britanie, cu 306 mandate, insa fara majoritate absoluta, devansand Partidul Laburist al actualului premier Gordon Brown, care a obtinut 258 de mandate, conform rezultatelor oficiale finale. Liberal Democratii condusi de Nick Clegg s-au plasat pe pozitia a treia, cu 57 de fotolii in noul parlament.