O explozie s-a produs intr-o mina din Siberia, un bilant provizoriu anuntand 12 morti, dar tragedia ar putea fi mai grava, avand in vedere ca 80 de membri ai echipelor de salvare si mineri sunt inca prinsi in galerii, iar operatiunile de salvare au fost intrerupte, au anuntat duminica dimineata autoritatile ruse, citate de AFP.

Explozia a avut loc in noaptea de sambata spre duminica in mina de carbune Raspadskaia, in regiunea Kemerovo, in momentul in care 370 de mineri se aflau in galerie. Bilantul precedent anuntase 11 morti.

"In timpul operatiunilor de salvare a avut loc o a doua explozie", a precizat comitetul rus de anceheta, adaugand ca aproximativ 20 de membri ai echipelor de salvare sunt prinsi in mina, alaturi de peste 60 de mineri.

Guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Touleiev, a anuntat suspendarea operatiunilor de salvare, din cauza pericolului unei noi explozii.

Aceasta tragedie intervine in momentul in care Rusia celebreaza duminica, cu mare fast, ziua Victoriei impotriva Germaniei naziste.

Accidentele de mina sunt frecvente in Rusia, principalele cauze fiind legate de infrastructura foarte veche si de incalcarea normelor de securitate.