Noi confruntari violente au izbucnit intre politie si grupurile de protestatari din Atena, joi noapte, la cateva ore dupa ce Parlamentul a adoptat un pachet de noi masuri de austeritate, impuse in urma ajutorului acordat de FMI si UE. Mii de demonstranti s-au adunat in fata Parlamentului si au aruncat cu diverse obiecte in fortele de ordine, care au raspuns cu gaze lacrimogene, transmite CNN.

Parlamentul grec a aprobat joi proiectul de lege privind masurile de austeritate impuse de partenerii din zona euro si de FMI, in schimbul unui ajutor financiar masiv de 110 miliarde de euro, oferit Greciei pentru a evita colapsul financiar.

Multi dintre cei 10.000 de manifestantii, ce protestau, initial, pasnic in fata Parlamentului au incercat sa treaca de cordoanele de politie, in timp ce grupuri de tineri rasturnau si incendiau cosurile de gunoi din zona.

Cele mai importante sindicate din Grecia au indemnat, joi dimineata, populatia sa iasa din nou in strada, dupa-amiaza, pentru a continua protestele violente incepute miercuri, indreptate impotriva masurilor de austeritate impuse de guvernul de la Atena: "Suntem decisi sa mergem mai departe cu protestele", au anuntat liderii sindicali, potrivit AFP. Intre timp, presedintele Greciei, Carolos Papoulias, a lansat un apel la incetarea manifestatiilor, avertizand ca tara se afla "pe marginea prapastiei".

Manifestatiile de miercuri, din Grecia, au fost cele mai violente de la revoltele din iunie 2008. Trei persoane si-au pierdut viata miercuri la Atena, dupa ce sediul unei banci a fost incendiat. In jur de 70 de manifestanti au fost arestati pentru acte de vandalism.