Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a dezmintit miercuri stirile publicate recent de presa internationala, potrivit carora Osama bin Laden se afla la Teheran, afirmand, in schimb, ca liderul retelei teroriste al-Qaeda este in capitala Statelor Unite ale Americii, Washington, relateaza AFP.

"Fiti siguri ca este in Washington. Cred ca exista o mare probabilitate ca el sa fie aici", a declarat liderul iranian, intr-un interviu acordat televiziunii ABC.

Fara a-si sustine afirmatiile, Ahmadinejad a precizat ca a "auzit" ca bin Laden este ascuns in capitala americana.

"Este acolo. Pentru ca a fost un partener al dl. Bush", a comentat el, referindu-se la presedintele George W. Bush.

"De fapt, ei au fost colegi, in trecut. Stiti asta. Amandoi erau implicati in afacerile cu petrol. Au lucrat impreuna. Dl. bin Laden nu a cooperat niciodata cu Iranul, dar a cooperat cu dl. Bush", a spus Ahmadinejad.

"Guvernul american a invadat Afghanistanul pentru a-l aresta pe bin Laden. Probabil ca stiau unde se afla bin Laden. Daca nu stiau, de ce ar fi invadat? Intai ar fi trebui sa incerce sa afle unde este, si dupa aceea sa invadeze. Intai au invadat Afghanistanul, desi nu stiau unde se afla, si dupa aceea au incercat sa-l gaseasca, are vreo logica asta?", s-a intrebat liderul iranian.