Pakistanezul Mohammed Ajmal Kasab a fost gasit vinovat luni de crima, conspiratie si acte de razboi in India. Este de asteptat ca el sa primeasca pedeapsa cu moartea, scrie CNN.

In noiembrie 2008, mai mult de 160 de persoane au fost ucise in Mumbai, in timpul unui asediu care a durat 3 zile. Atunci 10 oameni au atacat mai multe cladiri printre care hotelurile Taj Mahal Palace & Tower si Oberoi-Trident, gara Victoria Terminus si centrul cultural evreiesc Chabad House.

India a acuzat atunci ca atacurile au fost provocate de miscarea islamista pakistaneza Lashkar-e-Taiba, aliat al gruparii al-Qaida. Autoritatile sustin ca Mohammed Ajmal Kasab a fost instruit de catre aceasta organizatie care a fost interzisa in Pakistan in anul 2002, dupa un atac asupra Parlamentului Indian.

In atac au fost omorati noua suspecti de catre fortele indiene, iar cadavrele lor au fost inmormantate in secret abia in ianuarie anul acesta, dupa ce grupurile de musulmani din India au refuzat ingroparea in cimitirele lor.