40 de medicamente pentru copii, produse in SUA, vor fi retrase de pe pietele farmaceutice a 11 tari, dupa ce oficialii americani au identificat "deficiente de productie" la una dintre fabricile Johnson & Johnson. Retragerea afecteaza sute de mii de produse, printre care si Tylenol, medicament disponibil si pe piata din Romania, informeaza SkyNews.

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA a sugerat parintilor sa opreasca utilizarea celor 43 de produse, fabricate de divizia McNeil Consumer Healthcare, din cadrul companiei Johnson & Johnson, insa a exclus, deocamdata, posibilitatea ca medicamentele sa provoace grave probleme de sanatate.

McNeil Consumer Healthcare si-a suspendat activitatea la fabrica si a infiintat un site special, care sa ofere parintilor detalii cu privire la produsele "cu probleme". Oficiali ai companiei au declarat ca unele produse, implicate in retragere, pot contine o concentratie de ingredient activ mai mare decat este specificat sau pot contine ingrediente inactive, care nu indeplinesc cerintele de testare.

Decizia producatorului, de a retrage de pe piata medicamentele, a fost luata dupa consultari in prealabil cu inspectorii Administratiei Alimentelor si Medicamentelor, care in urma unui control de rutina, au descoperit deficiente de productie, care ar fi putut afecta calitatea, puritatea si eficacitatea medicamentelor.

Printre medicamenetele care vor fi retrase de pe piata se numara Tylenol, Motrin, Zyrtec si Benadryl. Medicamentele au fost exportate catre Canada, Republica Dominicana, Dubai, Fiji, Guam, Guatemala, Jamaica, Puerto Rico, Panama, Trinidad si Tobago, Kuweit.