Restrictii de zbor ar putea fi impuse incepand de marti in spatiul aerian din Irlanda, din cauza unui nou nor de cenusa vulcanica care se apropie din Islanda, au anuntat luni autoritatile irlandeze pentru aviatie civila, transmite Reuters.

"Autoritatea aviatica a informat companiile de zbor ca aeroporturile irlandeze ar putea fi afectate de o deriva spre sud a norului vulcanic format in Islanda, din cauza vanturilor din nord-est", a explicat institutia intr-un comunicat, precizand ca ar putea fi inchise aeroporturile din Dublin, Shannon (vest) si unele aeroporturi regionale. O decizie finala va fi luata in cursul serii de luni.

Cursele aeriene din Marea Britanie si Europa care trec deasupra Irlandei nu vor fi afectate, au mai precizat autoritatile irlandeze.

Norul de cenusa emis de vulcanul Eyjafjoll din Islanda (situat la 200 km est de Reykjavík) a acoperit cea mai mare parte a continentului european timp de mai multe zile luna trecuta si a paralizat traficul aerian in numeroase tari, provocand pierderi de circa 1,26 de miliarde de euro pentru companiile aeriene.