Presedintele american Barack Obama a glumit pe seama lui Jay Leno, a vicepresedintelui Joe Biden dar si a fostului sau rival in cursa electorala, John McCain, in timpul traditionalei cine organizate de Asociatia corespondentilor de presa acreditati la Casa Alba, transmite AP. In fata a peste 3000 de ziaristi, oameni politici si vedete din SUA, Obama a spus ca Leno este "singura persoana a carei rata de popularitate a scazut mai mult decat a mea".

Jay Leno a fost invitatul principal al evenimentului de sambata seara, iar presedintele Obama nu a ratat momentul sa glumeasca pe seama comicului: "Leno este singura persoana a carei rata de popularitate a scazut mai mult decat a mea".

Liderul de la Casa Alba a spus, de asemenea, ca este bucuros ca apare in fata invitatilor inainte de Leno. "Am vazut cu totii ce se intampla cand apari in program dupa Leno", a spus Obama, facand referire la scandalul de la NBC, care a determinat plecarea comicului Conan O'Brien. Acesta luase locul lui Leno ca prezentator al emisiunii "Tonight Show", insa a fost fortat sa paraseasca postul dupa ce emisiunea lui Leno, mutata la o ora de varf, nu a dat satisfactie.

Obama a facut referire si la controversa legata de locul sau de nastere, afirmand: "Se intampla sa stiu ca rata mea de popularitate este inca foarte mare in tara in care m-am nascut". Liderul american s-a nascut in Hawaii, dar o parte din presa conservatoare afirma ca el nu s-a nascut pe teritoriu american.

Presedintele Barack Obama nu a ezitat sa faca glume si pe seama fostului sau rival in cursa pentru Casa Alba, senatorul John McCain. Obama s-a referit la controversata lege a imigratiei votata in statul senatorului, Arizona: "Stim ce se intampla in Arizona atunci cand nu ai un ID... Adios, amigos".

AP noteaza ca Obama a vorbit si despre problemele cu care se confrunta statele de pe coasta de sud-est a Americii, dupa dezastrul provocat de scufundarea unei platforme petroliere.

Printre cei 3.000 de invitati prezenti la evenimentul de sambata s-au numarat medaliata olimpica Lindsey Vonn, actorii Alec Baldwin, Dennis Quaid, Michelle Pfeiffer si Chevy Chase, realizatorul Bill Maher, fostul secretar de stat Colin Powell, liderul republican Michael Steele, primarul din New York Michael Bloomberg, fratii Jonas si senzatia pop Justin Bieber, regizorul Steven Spielberg.

Organizatorii au luat masuri speciale ca nicio persoana neinvitata sa nu poata intra in sala. Fiecare invitat a trebuit sa vina cu biletul sau cu invitatia printata pentru a putea intra la cina oficiala sau la petrecerile din Washington.

Asociatia corespondentilor de presa de la Casa Alba a fost infiintata in 1914, scopul ei fiind acela de a servi drept legatura intre ziaristi si presedintele american. Incepand de la Calvin Coolidge, toti presedintii americani au luat parte la cina oficiala anuala.