Seful politiei din Teheran a avertizat ca femeile bronzate vor fi arestate, transmite FoxNews, citand o declaratie publicata de The Daily Telegraph. Declaratia lui Hossien Sajedinia a fost facuta la cateva zile dupa ce un cleric conservator de la Teheran afirmase ca femeile cu decolteu sunt un factor disturbator pentru tineri si ele sunt de vina pentru cutremure.

Comandantul politiei din capitala iraniana a afirmat ca femeile care sunt bronzate incalca legea islamica si vor fi arestate.

"Publicul se asteapta ca noi sa actionam in mod ferm si rapid daca observam orice purtare necuvincioasa a femeilor si barbatilor, care incalca valorile noastre islamice", a declarat brigadierul Hossien Sajedinia.

"In unele zone din nordul capitalei, putem vedea multe femei si tinere bronzate, care arata ca niste manechine umblatoare. Nu vom tolera aceasta situatie: intai le vom avertiza pe cele gasite bronzate, apoi le vom aresta si le vom trimite la inchisoare", a declarat oficialul.

Declaratia lui Hossien Sajedinia a fost facuta la cateva zile dupa ce un cleric conservator de la Teheran afirmase ca femeile cu decolteu sunt un factor disturbator pentru tineri si ele sunt de vina pentru cutremure. De asemenea, un alt cleric a cerut locuitorilor din Teheran sa paraseasca orasul din cauza "pacatelor" care au adus suferinta.