Un cleric palestinian a declarat la canalul de televiziune Hamas TV ca vulcanul din Islanda si norul de cenusa care a dat peste cap traficul aerian din Europa au fost trimise de Allah pentru a-i pedepsi pe "necredinciosi si politeisti cu frica si teroare". El a criticat, de asemenea, Statele Unite, afirmand ca puterea acestora este o iluzie.

Clericul a afirmat ca eruptia vulcanului a fost pedeapsa lui Allah si a citat cateva pasaje din Coran: "Noi (Allah) n-am distrus niciodata un oras decat atunci cand locuitorii sai au fost nedrepti". El a comparat eruptia vulcanului din Islanda cu inundatiile trimise de Dumnezeu in timpul lui Noe, pentru a pedepsi umanitatea pentru pacatele sale: "O, luptatori ai Jihadului, oameni din Ribat (razboi religios). Am auzit si am vazut ce s-a intamplat zilele trecute in Europa. O parte din brigazile lui Allah au lovit Europa cu forta Sa… aceasta a provocat importante pierderi materiale si in randul oamenilor - doar Allah stie dimensiunea distrugerilor. O eruptie vulcanica devastatoare trimisa de Allah a paralizat totul: a fost declarata starea de urgenta, cursele de pasageri au fost anulate, iar necredinciosii si politeistii au fost loviti cu frica si teroare… El, care a adus eruptia vulcanica in Europa, este Cel care a adus si inundatiile in timpul lui Noe".

Clericul a criticat, de asemenea, Statele Unite, afirmand ca puterea acestora este o iluzie: "Atata vreme cat Allah traieste, dragi frati, America - cu numarul si echipamentele sale, cu puterea si sceptrul sau, cu avioanele si rachetele sale, cu vapoarele sale de lupta si cu distrugatoarele sale - nu va avea mai multa putere impotriva lui Allah decat au panzele de paianjen impotriva puterii Sale".